onsdag den 24. februar 2016

Siger du Benner og Wrubel?

Hvem er Benner og Wrubel?
Benner og Wrubel er amerikanske sygeplejersker med en PhD i sygepleje, de er tilhænger af at en patient bliver betragtet som en helhed, kroppen og sjælen er forbundet, en hver patient er unik, situationen er i fokus interesse i patientens livshistorie og meget mere.

Benne og Wrubel er stor tilhænger af en fænomenologisk tilgang, de mener at stress er et resultat af patientens vurdering af sin situation, når denne indebærer udfordringer, tab, trussel eller skade og patientens evne til at tilpasse sig den.

Benner og Wrubel og deres stresshåndtering
De mener at en patient kan mestre deres sygdom; ved mestring mener de hvad patienten stiller på med den forstyrrelse, som indebære tab, trussel, udfordring. Man skal finde mening og sammenhæng igen.

Hvis man ser på Claus så skal han lære at mestre de udfordringer som han får/har i hverdagen. Claus tackler i øjeblikket disse udfordringer dårligt ved stort indtag af øl og spiritus.

Benner og Wrubel i forhold til Claus
Han skal lære at mestre dem og måske arbejde med at mindske de udfordringer han kan, det er ikke alle udfordringer som kan fjernes men som kan mindskes. En udfordring Claus ikke kan mestre er det faktum at hans datter, Marie, har brug for mere hjælp i hverdagen end andre 12 årig, så dette ”overser” han og skyder problemerne over til sin kone, Hanne. En anden ting han skal mestre er det store pres på hans arbejdsplads, dette kan mindskes men Claus ville også kunne fjerne det ved at skifte arbejdsplads, hvor presset ikke er så stort og hvor der er et bedre arbejdsmiljø. (20)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar